Meer groen in je leven? Zo regel je het!

Het is niet alleen je huis dat wat groen nodig heeft. Het zijn ook de dingen die je elke dag ziet, zoals je werkplek of je auto. Hier zijn 10 eenvoudige manieren om groen rond je huis toe te voegen!

1) Zet een paar planten op de balkonreling van je flatgebouw.

Dit zal je appartement er niet alleen uitnodigender uit laten zien, maar het helpt ook de lucht te zuiveren.

2) Plant wat kruiden in potten op de vensterbank van je keuken.

Dit geeft niet alleen wat kleur en smaak aan je kookkunst, maar helpt ook de lucht te zuiveren.

3) Hang wat potplanten aan het plafond in je woon- of slaapkamer.

Dit geeft een vleugje groen en helpt de lucht te zuiveren.

5) Verf je auto met verf op plantaardige basis.

Verf gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals vegan-vriendelijke plantenoliën, biologisch afbreekbare latex, of soja-eiwitten kan helpen de totale milieu-impact van je woon-werkverkeer met wel 60% te verminderen.

6) Plant wat zaailingen in oude terracotta potten.

Voeg mos toe aan de grond, geef ze goed water, en zet ze op een zonnige plek! Ze zullen er prachtig uitzien op de veranda of de vensterbank.8) Kweek wat vetplanten in oude bekers.

Deze planten hebben maar een klein beetje water en zonlicht nodig om goed te gedijen, dus ze vormen de perfecte kamerplant.

Verf gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals vegan-vriendelijke plantenoliën, biologisch afbreekbare latex, of soja-eiwit kan de totale milieu-impact van je slaap met wel 60% helpen verminderen.

Hiermee voeg je niet alleen wat groen toe aan je eten, maar ook vezels en andere belangrijke voedingsstoffen!

7) Breng groen naar binnen – van verse bloemen tot kamerplanten

Als je een kantoorruimte hebt die niet erg licht is, is het altijd goed om iets groens in de buurt te hebben om energie te geven. Probeer eens een kamerplant naast je bureau te zetten.

8) Maak je kleding van plantaardige stoffen

Je ziet steeds vaker milieuvriendelijke stoffen van katoen, linnen, zijde of wol, die gemaakt zijn zonder schadelijke chemicaliën. Als je oog hebt voor stof, waarom dan niet zelf iets naaien?

9) Neem een huisdier!

Huisdieren zijn geweldige metgezellen, ze zijn weinig onderhoud en ze zijn heerlijk voor het hart. Plus, studies hebben aangetoond dat het hebben van huisdieren angstniveaus tot 40% vermindert.

10) Wees bewust van wat je koopt

We willen allemaal zo nu en dan nieuwe dingen, maar zorg ervoor dat de spullen die je koopt ofwel gerecycleerde goederen zijn, ofwel materialen gebruiken met een minimale milieu-impact. Bijvoorbeeld: als je geen jeans kunt vinden die gemaakt zijn van.

Gerelateerde berichten