Horeca terrasmeubilair goed onderhouden voor een lange levensduur

Wanneer het terrasmeubilair weer tevoorschijn komt om te gaan genieten van het prachtige terrasweer dan is het goed om het meubilair ook goed te onderhouden. Natuurlijk begint dat al met wanneer je het voor de winter weg zet. 

Onderhoud van terrasmeubilair

Wanneer het Horeca terrasmeubilair neergezet wordt is het belangrijk dat het nagekeken wordt op vuil of beschadigingen. Wanneer er beschadigingen zijn repareert dit en neem het meubilair niet in gebruik op dat moment. Zorg er voor dat de stoelpoten goed gecontroleerd worden, bij vervormde stoelpoten is het goed de gehele stoel te vervangen. Vervang de pootdoppen wanneer deze versleten zijn. Ook is het belangrijk om ze minsten eens per maand met een sopje schoon te maken. Wanneer je stapelbare stoelen hebt stapel deze dan niet te hoog op en sleep ze ook niet over de grond. Het verslepen van stoelen kan eenvoudig met een stoelenkar. 

Controleer bij de tafels altijd het tafelblad en ook het tafelonderstel. Wanneer er scheurtjes in het tafelblad zit dan kan daar vocht in gaan zitten waardoor er alleen maar meer beschadiging kan komen. Ook goed om te controleren of het tafelblad wel goed aan het onderstel gemonteerd is en geen schroeven missen. 

Ook de baleinen van de parasols moeten gecontroleerd worden of ze nog heel zijn net als het doek van de parasol. Er moeten geen gaten in zitten maar ook geen vlekken. 

Schoonmaken van terrasmeubilair

Het is altijd goed om eens per maand het horeca meubilair schoon te maken met een vochtige doek. Doe dit met alleen water en zonder schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuurmiddel, agressieve schoonmaakmiddelen, staalwol of staalborstels. Wanneer je metalen meubelen hebt let dan op schade. Wanneer het beschadigd is en er is roestvorming kan je deze weg werken met speciaal roest verwijderingsmiddel. 

Wanneer je tafelbladen hebt van Teak is het goed om die eens per jaar in de teakolie te zetten. 

Wanneer je de juiste reinigings- en onderhoudsproducten hebt voor het terrasmeubilair is het onderhoud veel gemakkelijker. Het is ook belangrijk dat het onderhoudsproduct afgestemd is op het materiaalsoort van het Horeca terrasmeubilair. 

Gerelateerde berichten