Zo creëer je een luxe uitstraling in je tuin!

Wanneer alle grond- en bouwwerkzaamheden in de tuin zijn afgerond en het tijd is om het geheel in te gaan richten en aan te kleden, zijn er veel verschillen stijlen waaruit je kunt kiezen. Veel mensen kiezen hierbij voor een tuin met een luxueuze uitstraling waar het bovendien prettig en goed vertoeven moet zijn. In deze blog helpen we je een handje op weg om jouw tuin van een luxe sfeer te voorzien.

Maak gebruik van water

In een tuin die een weelderig design moet uitstralen, kan een element met water niet ontbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie fontein of een stroompje water door de tuin. Fonteinen in je tuin geven een elegant aanzicht en stromend water heeft bovendien een kalmerend effect. Overigens creëer je met een waterpartij in je tuin een dynamisch onderdeel, wat een positieve bijdrage levert aan het visuele aspect. Een onderdeel waarbij water komt kijken is dus zeker het overwegen waard!

Cortenstaal is de huidige trend

Wie het nog niet wist, weet het nu. Dé trend van 2023 is de staalsoort cortenstaal. Deze duurzame en flexibele staalsoort is voorzien van een speciale behandeling, waardoor er een prachtige oranjebruine roestkleur op het staal ontstaat. Vanwege het buigzame en bovendien kwalitatieve materiaal zijn er allerlei tuinartikelen van gemaakt die je tuin een prachtige uitstraling kunnen geven. Een aantal voorbeelden zijn cortenstaal borderranden, cortenstaal plantenbakken, cortenstaal staptegels en cortenstaal boomringen. Naast het feit dat deze producten je tuin van een verzorgde uitstraling voorzien, hebben ze ook nog eens een uniek uiterlijk en bent u duurzaam bezig. Producten van cortenstaal horen absoluut in een luxueuze tuin.

Borderranden zijn tegenwoordig immens populair en worden voornamelijk gebruikt als afscheiding tussen bloemenperken en bijvoorbeeld het gazon. Voor wie liever geen cortenstaal gebruikt, maar toch op zoek is naar een natuurlijke afscheiding met een luxe design, kan de rolborders eens in overweging nemen.

Tuinmeubelen als blikvanger

Tuinmeubelen mogen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Wie wil er nu niet op een zomeravond nog even genieten van het laatste beetje zon of met vrienden gezellig in de tuin zitten. Op het gebied van tuinmeubilair kun je heel veel kanten op. Voor een luxe uitstraling kun je overwegen om voor een loungehoek of dining set te gaan. Deze varianten van tuinmeubilair geven je de mogelijkheid om lekker te relaxen en comfortabel te zitten. Overweeg ook eens om een hangstoel of een schommelbank toe te voegen. Heerlijk voor als je bijvoorbeeld even lekker wilt gaan lezen of je even wilt afzonderen.

Zorg voor beschutting

Wanneer je een tuin hebt gecreëerd met een luxe uitstraling, wil je er natuurlijk zo vaak mogelijk in verblijven. Denk daarom eens na over een bepaalde vorm van beschutting, waardoor je ook met slecht in de tuin kunt zitten. Een mooie houten overkapping van hoogwaardig douglas- of larikshout is een echte blikvanger in je tuin en zorgt er bovendien voor dat je onder slechte weersomstandigheden in de tuin kunt verblijven. Wie liever voor een speelser design gaat, kan eens de optie tot het aanschaffen van een schaduwdoek bekijken. Schaduwdoeken zijn er in allerlei soorten, vormen, kleuren en maten zodat er voor ieder wat wils is. 

Samenvattend kan gesteld worden dat de opties tot het luxueus inrichten van jouw tuin oneindig zijn. Het belangrijkste is dat je het geheel inricht naar jouw smaak, zodat je tuin een plek is waar je erg graag verblijft.

Gerelateerde berichten