5 soorten planten die je gezondheid verbeteren

Heb je last van allergieën? Wil je je blootstelling aan giftige stoffen verminderen? Is er een gebrek aan natuurlijk licht in je huis? Als dat zo is, is het antwoord eenvoudig. Begin met planten! Planten zijn niet alleen geweldig om elke ruimte mee in te richten, maar ze bieden ook veel voordelen die de gezondheid en stemmingen kunnen helpen verbeteren

De volgende 5 soorten planten zijn perfect voor iedereen die meer groen in zijn leven wil opnemen!

Ficus bomen

Ficus bomen worden al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel tegen allerlei kwalen, vanwege hun genezende eigenschappen. Ficusbomen geven zuurstof af, zuiveren de lucht en geven vocht af, wat helpt bij een droge huid of aandoeningen van de luchtwegen zoals astma. Ze helpen ook formaldehyde uit meubels en tapijten te verwijderen! Bovendien kunnen ficusbomen zowel binnen als buiten in potten gekweekt worden en vruchten voortbrengen die rijk zijn aan vitamine C. De bladeren worden ook vaak gebruikt om thee te zetten! Plant of plaats vandaag nog een Ficus boom en pluk de vele voordelen die hij je te bieden heeft – je gezin zal je er dankbaar voor zijn!

Vredeslelies

De vredeslelie is een populaire kamerplant omdat hij gemakkelijk te verzorgen is en het goed doet in een omgeving met weinig licht. Ze helpt ook giftige stoffen uit de lucht te verwijderen, waaronder benzeen en formaldehyde. De bladeren van de vredeslelie zijn giftig, dus houd deze plant uit de buurt van huisdieren en kleine kinderen. Zet een vredeslelie in je huis en geniet van zijn weelderige groene bladeren en witte bloemen!

Spinnenplanten

Spinnenplanten zijn een andere goede optie voor wie de luchtkwaliteit in zijn huis wil verbeteren. Ze zijn effectief in het verwijderen van koolmonoxide, formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht. Spinnenplanten of Chlorophytum zijn ook gemakkelijk te kweken en te vermeerderen, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie nieuw zijn in het tuinierspel. Spinnenplanten zijn ook zeer veerkrachtig en groeien snel, zodat ze verdeeld kunnen worden en gedeeld met familieleden of vrienden.

Beaucarnea Recurvata

De Olifantspoot zoals hij meer algemeen bekend is, is een van de best luchtzuiverende kamerplanten die er zijn. De poreuze stam van de plant neemt water op, wat betekent dat deze plant het in feite beter doet in een droger klimaat dan de meeste andere soorten kamerplanten! Ze geeft ‘s nachts zuurstof af (dus zorg ervoor dat je slaapkamerdeur dicht is), waardoor ze een mooie slaapkamer aanwinst is voor wie aan slapeloosheid lijdt. Zet vandaag nog een paardenstaartpalm in je huiskamer en zeg vaarwel tegen slaaponderbrekingen!Bamboe palm

Bamboepalm

De bamboepalm, ook wel rietpalm genoemd, is een mooie keuze om buiten mee te decoreren. Ook binnenshuis werkt hij goed! De bamboepalm heeft een geheel eigen natuurlijke schoonheid en kan in allerlei omstandigheden gekweekt worden. Behalve dat ze benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht haalt, geeft de bamboepalm ‘s nachts ook zuurstof af.

Planten zijn niet alleen mooie toevoegingen aan elke ruimte (en ook goed voor je gezondheid) – ze geven ook karakter. Waarom niet van deze gelegenheid gebruik maken om je omgeving te verbeteren en je levensstijl te verbeteren? Probeer vandaag een of meer van deze 5 soorten planten toe te voegen en je zult snel zien waarom kamerplanten zo’n effectieve aanwinst zijn voor elk huis.

Gerelateerde berichten