5 populaire tuinplanten

Ik ben er zeker van dat je in je verleden of heden tuinen hebt zien groeien. Misschien ben je zelfs een van de vele mensen die zelf graag tuinieren. Hoe dan ook, waarom zou je niet meer leren over enkele van de meest populaire tuinplanten? Of het nu tulpen, rozen, of leeuwenbekken zijn; er zijn genoeg bloemen om uit te kiezen. Ik hoop dat deze beschrijvingen je helpen beslissen welke planten je wilt planten en hoe je ze het beste kunt verzorgen!

Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

Toscaanse Jasmijnplanten zijn een mooie aanwinst voor elke tuin. Ze zijn er in verschillende kleuren, waarbij wit en roze het meest populair zijn. De bloemen zijn zeer geurig en ze zijn zeer geschikt om honingbijen aan te trekken

Toscaanse Jasmijnplanten groeien het best in warme klimaten, maar kunnen het ook goed doen in veel andere streken van Noord-Amerika als ze voldoende water of schaduw van de zon krijgen. Je kunt deze soort jasmijn het beste in de buurt van je huis planten, zodat je er de hele dag van kunt genieten! Dit is een uiterst onderhoudsvriendelijke plant – geef haar gewoon veel water als dat nodig is en bemest haar eenmaal per jaar om haar gezondheid op peil te houden.

Hortensia ‘Annabelle’ (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’)

Er zijn tal van mooie planten om uit te kiezen bij het aanplanten van een tuin, maar een van mijn persoonlijke favorieten is de Annabelle’ hortensia. Deze hortensia soort is bekend om haar grote, ronde bloemen die in tinten wit en roze komen. De bloemen kunnen tot 10 centimeter in doorsnee worden en ze vormen een mooie aanwinst voor elke tuin!

Annabelle’ hortensia’s groeien het best in zones 3-9 en ze staan het liefst in vochtige, goed doorlatende grond. Ze kunnen ook in containers gekweekt worden als je weinig ruimte hebt. Hortensia’s zijn een bladverliezende plant, dus ze zullen hun bladeren verliezen tijdens de wintermaanden. Maak je geen zorgen – ze groeien weer aan in de lente!

Euonymus (Euonymus japonica)

De Euonymus is een andere mooie plantensoort die mensen graag in hun tuin hebben. De populairste soorten voor deze soort zijn de ‘Compactus’, die in de herfst- en wintermaanden rode bessen laten groeien. Ze vormen een mooie aanwinst voor elk landschap omdat ze als heggen of als specimen geplant kunnen worden.

Ook deze wintergroene geeft de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond en je kunt hem het beste beschermen tegen sterke wind. Hij kan zelfs in de volle schaduw groeien, als hij maar genoeg water krijgt! Denk er alleen aan dat snoeien voor deze plant heel belangrijk is – je moet je Euonymus elk voorjaar snoeien voor de nieuwe groei begint.

Glansmispel (Photinia fraseri’ Red Robin’)

Bij het aanplanten van een tuin is het altijd leuk om wat klimplanten te hebben! Een van mijn favoriete plantensoorten voor dit doel is de Red Robin’ photinia. Het is een groenblijvende struik die tussen de 3-6 voet hoog wordt en ook als haag of als specimen in je tuin geplant kan worden.

Red Robins’ groeien het best in zones 5-8, waar ze de voorkeur geven aan volle zon gedurende minstens een halve dag. Ze kunnen veel verschillende grondsoorten aan, maar ze hebben wel vochtige grond nodig. Als je ze onderhoudsarm wilt houden, hoef je ze alleen maar te beschermen tegen sterke wind – dat zou hun behoeften moeten dekken!

Kleine maagdenpalm (Vinca minor)

Als laatste wil ik het hebben over de kleine maagdenpalm plant. Dit is een geweldige bodembedekker die gebruikt kan worden om ruimtes in je tuin op te vullen. Het is ook een onderhoudsarme plant die weinig water en geen meststoffen nodig heeft

De bloemen van de kleine maagdenpalm zijn paars en ze bloeien van april tot juli. Deze plant doet het goed in volle zon of gedeeltelijke schaduw en hij groeit het best in zones 4-10. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze plant invasief kan worden, dus je kunt hem het beste onder controle houden door hem in een bak te planten of als borderplant te gebruiken

Daar heb je het – vijf mooie planten voor je tuin! Ik hoop dat dit artikel heeft je wat inspiratie gegeven voor je eigen tuin, waar je ook woont.

Gerelateerde berichten