Een luxe tuin kan niet zonder schutting

Een schutting is een belangrijk onderdeel van je tuin. Zonder schutting is komt je privacy in het geding en je wilt je wel lekker kunnen ontspannen in je tuin, zonder dat de hele buurt naar je zit te kijken. Ja, een schutting plaatsen heeft gewoon prioriteit. Als de schutting eenmaal staat, dan kun je de rest van je tuin gaan inrichten. Er kan dan niemand meer, onuitgenodigd, door jouw tuin lopen.

Door wie laat je de schutting plaatsen?

Je kunt de schutting zelf plaatsen, maar het is een flinke klus, vergis je daar vooral niet in. Je kunt niet zomaar even wat palen in de grond timmeren en daar schermen tegenaan hangen. De palen zullen goed beschermd moeten worden tegen houtrot en ook nog eens in beton moeten worden gezet. Het ophangen van de schermen is een zeer precies klusje. Een beetje scheef aan één kant, is héél scheef aan de andere kant. En dat is nu net weer geen gezicht. Je wilt een mooie schutting en geen groot object waar je je jarenlang aan zult ergeren. Het is dan dus beter om de professionals aan het werk te zetten. Zij hebben alle gereedschappen en de ervaring en zullen alleen al hierdoor heel secuur en snel kunnen werken. Gaat het om een schutting plaatsen Almere of een schutting plaatsen Lelystad? Dan is GIGAschutting altijd dichtbij.

Welke schutting wil je?

Wanneer je een schutting om je achtertuin wilt, dan is het belangrijk om in de gaten te houden dat deze nooit hoger dan 2 meter mag zijn. Dit zullen de mensen die jouw schutting komen inmeten en plaatsen je ook vertellen. Maar dan ben je er nog niet. Want er is nogal wat keuze op het gebied van schuttingen. Je kunt er zoveel geld aan uitgeven als je zelf wilt en bijna alles is mogelijk.

Schuttingen die momenteel erg populair zijn, zijn schuttingen met een combinatie van hout en gewapend beton. Deze zijn in verschillende kleuren en formaten te bestellen. Het gewapende beton zorgt ervoor dat het hout niet in aanraking komt met de grond. Dit is beter voor het behoud van je schutting. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een compleet houten schutting als je dat mooier vindt.

Hoe zit het met onderhoud?

Een compleet houten schutting of een deels houten schutting hoef je niet te schilderen of in de lak te zetten. Het gaat hier om behandeld hout dat wel tegen een stootje kan. Vangt je tuin en dus je schutting veel wind? Dan kan het slim zijn om de schutting extra te verstevigen met extra balken.

Het onderhoud van de schutting is heel eenvoudig: je hoeft er niets aan te doen. Misschien af en toe eens met een stoffer de ergste spinnenwebben verwijderen, maar verder niets. Al kan het wel verstandig zijn om klimplanten niet direct tegen de schutting te plaatsen, maar tegen een rasterwerk dat je voor de schutting plaatst. Zo voorkom je dat de wortels van de planten zich tussen de planken van de schutting weten door te werken.

Gerelateerde berichten