De beste vloeren voor in en om huis

Er zijn zoveel verschillende manieren om je huis karakter te geven, van accentmuren en behang tot vloeren. Van binnen tot buiten zijn er eindeloos veel vloer mogelijkheden voor het huis. Ieder type vloer heeft weer een andere uitstraling, het is belangrijk om te weten wat het beste past bij jou en de stijl van je woning. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om de juiste vloer te vinden! 

Wat is het meest belangrijk voor je?

Deze is vrij eenvoudig. Wat is het belangrijkst bij de keuze van een vloer? Denk in dit geval eens aan het uiterlijk, de duurzaamheid, de kosten, het schoonmaakgemak en de milieuvriendelijkheid. Het helpt om te weten wat je wilt met een vloer voordat je gaat rondkijken. Zo weet je beter wat je zoekt en kun je makkelijker vinden wat je wil!

Welke stijl wil je?

Als het gaat om vloeren voor binnenshuis, kun je kiezen uit verschillende stijlen, waaronder tegels, patronen en structuur. Hardhout is een klassieke keuze voor een binnenvloer, en is er in veel verschillende stijlen en kleuren. Als je een open kamers hebt, kun je een stijl overwegen die van kamer tot kamer kan overgaan. Laminaat en vinyl zijn goede keuzes, omdat ze komen in een verscheidenheid van stijlen die gemakkelijk kunnen worden gelegd.

Binnenvloeren

Tapijt: Tapijt is een beproefde vloerkeuze. Je kan kiezen uit verschillende stijlen en texturen, maar ook uit veel verschillende kleuren.

Hardhout: Als je op zoek bent naar een meer natuurlijk ogende vloer, is hardhout een prachtige optie. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder exotische en tropische houtsoorten.

Laminaat/ PVC:  Laminaatvloeren zijn zeer duurzaam en zeer geschikt voor druk belopen ruimtes, zoals keukens en entrees. je hebt het in verschillende stijlen van  normale PVC planken tot visgraat PVC.

Vloeren voor buiten

Keramische tegels: Keramische tegels zijn een populaire keuze voor buitenvloeren omdat ze in een mozaïekpatroon kunnen worden gelegd en beschikbaar zijn in verschillende stijlen en kleuren.

Beton: Beton is een duurzame en onderhoudsarme vloer optie die kan worden gekleurd of gekleurd. Het is daarnaast ook zeer betaalbaar.

Hout: Hout is een klassieke vloerkeuze voor buiten. Het is er in veel verschillende stijlen en kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan afwerkingen, waaronder verf op oliebasis en op waterbasis. Zorg er wel voor dat je voor een duurzame houtsoort kiest.

PVC tegels: Als je opzoek bent naar een goedkope, maar toch mooie en stevige vloer voor buiten, dan zijn tegels van PVC een goede optie hiervoor.

Gerelateerde berichten