De 5 leukste tuintrends van 2022!

De tuintrends van 2022 hebben alles te maken met het naar buiten brengen van binnen, en omgekeerd. Of het nu gaat om meubels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, of planten die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, huiseigenaars zoeken naar manieren om de grenzen tussen de twee ruimtes te doen vervagen. Hier zijn vijf trends om in 2022 naar uit te kijken.

1. Tuinmeubelen voor alle weersomstandigheden.

Verwacht tegen 2022 meer tuinmeubelen die bestand zijn tegen de elementen, zowel regen als zonneschijn. De laatste jaren zijn er tal van fabrikanten en bedrijven gestart met het ontwikkelen van all-weather tuinmeubelen – maar geschat wordt dat dit aantal tegen 2022 met 200% gestegen zal zijn. Dit betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over ongedierte of zonbeschadiging van je tuinmeubelen – en meer tijd kunt besteden aan ervan genieten!

2. Meubels ontworpen voor meerdere ruimtes

Net zoals de tuintrends van 2017 ons naar spannende nieuwe manieren leidden om onze tuinen te gebruiken (denk aan buiten dineren in plaats van strikt patio dineren), kijken de tuintrends van 2022 naar hoe we de tuin op meerdere manieren kunnen gebruiken. In 2022 kan je tuin veel meer zijn dan een plek om te zitten en na te denken of te ontspannen. Het kan ook een speelruimte voor de kinderen zijn, een plek om groenten te verbouwen of een andere werkruimte in de openlucht – zoals een kantoor of atelier. De sleutel is flexibiliteit: tuinmeubelen die gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunnen verhuizen.

3. Groen als kunst

Tuinen zijn niet alleen bedoeld om te ontspannen of groenten te kweken, 2022 wordt het jaar van tuinen als kunstruimtes . Zoals tuinontwerpster Lucie Heaton zegt, “Mensen zijn veel eerder geneigd hun huis te versieren met iets heel individueels, dan een schilderij op een veiling te kopen.” Dat betekent slingers van groen in plaats van traditionele muurkunst, levende groene muren aangekleed met lichtjes, en sculpturen van gerecycleerde materialen.

4. Levende groene daken

Volgens de voorspellingen zullen levende groene daken in 2022 aan populariteit winnen – en met goede reden! Ze zijn een uitstekende manier om de energierekening te verlagen, de klimaatverandering tegen te gaan, het geluidsniveau te verminderen, regenwater op te vangen, de biodiversiteit te vergroten en groen in de stad te brengen.

5. Interieurbeplanting met snaartuinen

In 2022 zullen de interieurs van woningen groener en weelderiger worden door de toevoeging van snaartuinen. Deze veelzijdige hangende plantenbakken zijn er in vele vormen – van een eenvoudige plantenbak in bonsai-stijl tot een zelf-water gevende verticale tuin in een moderne geometrische vorm. Verwacht langs deze lijnen dat potplantendecor veel groter zal zijn dan in de voorbije jaren het geval was.

Gerelateerde berichten